اسکیما (Schema) چیست؟ نحوه ساخت اسکیما مارکاپ
- شناسه خبر: 5778
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۸ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۲۰:۰۰
- نویسنده: هاوین
اسکیما Schema Markup یک زبان نشانهگذاری به شمار میرود که از کدهای مختلفی تشکیل شده است. موتورهای جستجو با استفاده از نشانههای اسکیما میتوانند به راحتی صفحات وب را جستجو کنند و محتوای موردنظر برای جستجو را با سرعت و دقت بیشتری به دست آورند.
همانطور که نشانهها در زندگی ما دارای اهمیت میباشند و با استفاده از آنها راه خود را پیدا میکنیم، در فضای وب نیز شِما یا همان نشانهگذاری مارکاپ باعث کمک به موتورهای جستجو میشود. در این مقاله قصد داریم به بررسی جامع و کامل اسکیما، انواع آن و کاربردهایش بپردازیم. اگر شما هم قصد دارید از روش نشانهگذاری اسکیما برای بهبود رتبه سایت و سئو داخلی خود استفاده کنید، پیشنهاد میکنیم تا انتها این مقاله از هاوین وب با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
اسکیما چیست؟
به طور کلی به عمل نشانهگذاری صفحات وب برای موتورهای جستجو، اسکیما (Schema Markup) گفته میشود. درواقع اسکیما نوعی روش نشانهگذاری برای صفحات وب است تا از این طریق موتورهای جستجو اطلاعات بیشتری راجب محتوای صفحه به دست آورند و این اطلاعات را سریعتر و راحتتر تشخیص دهند.
گوگل با استفاده از کدها و نشانههای اسکیما نوع محتوای صفحات وب را تشخیص میدهد و بر اساس آنها نتایج به دست آمده از یک جستجو را در صفحه نتایج یا همان SERPs طبقهبندی میکند. نشانههای اسکیما که با نام شِما نیز شناخته میشوند، انواع مختلفی داشته و هرکدام از آنها برای صفحات با محتواهای متفاوت کاربرد دارند. برای استفاده از کدهای اسکیما نیز چندین روش وجود دارد که از طریق آنها میتوان صفحات وب را بهتر به موتور جستجو معرفی نمود.
منبع کدهای نشانهگذاری اسکیما وبسایت schema.org است که برنامهنویسان از آنها برای صفحات مختلف استفاده مینمایند. موتورهای جستجو نیز بر اساس این کدها سریعتر متوجه محتوای صفحات وب شده و آنها را طبقهبندی نموده و بهترین نتایج را به کاربران نشان میدهند.
مزایای استفاده از اسکیما
برای بهینهسازی سایت و سئو داخلی از روشهای مختلفی مانند بهکارگیری تگهای H1، H2 و H3، کلمات کلیدی و … استفاده میشود. یکی دیگر از روشهایی که میتواند در سئو سایت و رتبهبندی صفحات وب تأثیرگذار باشد استفاده از نشانههای اسکیما است. زمانی که شما از این نشانهها استفاده کنید، این شانس را دارید که در لیست نتایج اولیه گوگل رتبه خوبی داشته باشید و کاربران بیشتری صفحه شما ببینند و بر روی آن کلیک کنند.
از دیگر مزایای استفاده از اسکیما میتوان به قرار گرفتن صفحه وبسایت در گراف دانش گوگل اشاره نمود. گراف دانش کادری حاوی اطلاعات است که هنگام جستجو در سمت راست صفحه گوگل پدیدار میشود. درواقع اسکیما این شانس را میدهد که در زمان جستجو توسط کاربران، صفحه شما علاوه بر رتبه خوب در لیست نتایج، در گراف دانش نیز قرار بگیرد و از آنجا لینک دریافت کند.
پیشنهاد می کنم مقاله راهنمای خرید بهترین هاست را حتما بخوانید.
انواع اسکیما
وبسایت shema.org کدهای مختلفی را برای نشانهگذاری صفحات وب ارائه میدهد که برای انواع محتواها کاربرد دارند. هرکدام از انواع اسکیما به نحوی باعث بهتر دیدهشدن صفحه وب توسط گوگل میشوند. از مهمترین کدهای نشانهگذاری شِما میتوان موارد زیر را نام برد:
1- اسکیما افراد
این اسکیما برای نشاندادن اطلاعات افراد مانند نام، آدرس، محل تولد، تاریخ تولد، تحصیلات و … کاربرد دارد.
2- اسکیما محصولات
با استفاده از کدهای نشانهگذاری مخصوص محصولات در صفحات وب، موتور جستجو میتواند اطلاعات لازم برای فروش محصولات و خدمات مختلف را به راحتی دریافت کند و سریعتر متوجه محتوای سایت شما گردد. این اطلاعات شامل قیمت، وضعیت موجودی، جزئیات مربوط به کالا یا خدمات و … میباشد.
3- اسکیما سازمانی
با استفاده از کدهای اسکیما سازمانی میتوان به معرفی هرچه بهتر یک سازمان پرداخت. نام سازمان، لوگو، اطلاعات تماس، آدرس پروفایل شبکههای اجتماعی و موقعیت مکانی اطلاعاتی هستند که از طریق اسکیما سازمانی در صفحه وب منتشر میشوند.
4- اسکیما کسب و کار
بعضی از مشاغل مانند شعبات برندهای بزرگ و یا کسب و کارهای محلی نیازمند بهتر دیدهشدن و معرفی شدن به مشتریان هستند. از این رو برای بهینهسازی سئو محلی خود میتوانند از اسکیما مخصوص کسب و کار استفاده کنند. این کدهای نشانهگذاری با نشاندادن اطلاعات مختلفی مانند ساعات کاری، آدرس، منو، اطلاعات تماس، روشهای سفارش و … به دیدهشدن و رونق کسب و کار کمک مؤثر و مفیدی مینمایند.
5- اسکیما مقالات
صفحات وبی که دارای مقالات و محتواهای متنی هستند مانند سایتهای خبری و آموزشی، میتوانند از این نوع اسکیما برای بهتر دیدهشدن محتوای خود توسط گوگل استفاده کنند. در این سایتها علاوه بر مقالات سئو شده، بهکارگیری این کدهای نشانهگذاری نیز در رتبهبندی سئو و قرارگیری سایت در لیست نتایج اولیه گوگل بسیار مؤثر است.
6- اسکیما ویدئو
پیدا کردن محتواهای ویدئویی برای گوگل کار راحتی نیست و برای بهتر دیدهشدن آنها باید از روشهای بسیاری استفاده شود. یکی از این روشها بهکارگیری اسکیمای مخصوص ویدئو است. استفاده از اسکیما ویدئو باعث خزش بهتر و راحتتر موتور جستجو گوگل و ایندکس برای پیدا کردن ویدئوی مناسب مطابق با جستجوی کاربران میگردد.
7- اسکیما رویداد
اگر میخواهید در یک صفحه وب اطلاعاتی از قبیل تاریخ برگزاری، موقعیت مکانی و قیمت را برای رویدادهایی مانند همایشها، کنسرتها، مسابقات و … به نمایش بگذارید، میتوانید از این نوع کدهای اسکیما مارکاپ استفاده کنید.
نحوه استفاده از اسکیما در سایت
از طریق روشهای مختلفی میتوان نشانهگذاری Schema را برای راحت پیداشده محتواها توسط گوگل و بهینهسازی سئو داخلی صفحات وب به کار گرفت. معروفترین روشهای آموزش اسکیما و راههای اضافه کردن اسکیما به سایت شامل موارد زیر میباشند:
- استفاده از میکرودیتا
- استفاده از اسکریپت JSON-LD
- استفاده از ابزار Google Tag Manager
- استفاده از ابزار Google Webmaster Tools
نحوه تست اسکیما در سایت
پس از آشنایی با نحوه ساخت اسکیما و استفاده از کدهای نشانهگذاری مختلف برای صفحات وب، باید صحت آنها را بررسی کنید. شما میتوانید با کمک ابزارهای مختلفی تست اسکیما را انجام داده و از درستی یا نادرستی آنها مطلع شوید. این ابزارهای آنلاین عبارتند از:
- Google Structured Data Markup Helper
- Merkle Schema Markup Generator
- Microdata Generator
- Hall Analysis Schema Markup Generator
سخن پایانی
دریافت رتبه خوب از گوگل و قرارگیری در صفحه نخست لیست نتایج گوگل برای هر سایتی از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو کارهای مختلفی برای تحقق این امر صورت میگیرد که یکی از آنها استفاده از کدهای نشانهگذاری اسکیما است. Schema Markup باعث بهتر دیدهشدن محتوای صفحات وب میشود و موتورهای جستجو با کمک آنها میتوانند راحتتر و سریعتر محتوای موردنظر کاربران را پیدا کنند.
سلام آقای میدان میشه آموزش ساخت اسکیما faq رو آموزش بدین؟
سلام بله حتما مقاله آموزش اسکیما رو آپدیت خواهیم کرد و موردی که فرمودین رو اضافه می کنم.