بهترین میانوعده چیست؟ چیپس میوه؛ خوراکی سالم و مفیدی که هم زیبا به نظر میرسد و هم طعم فوقالعادهای دارد. ترکیب عالی بافت و طعم چیپس میوه همه را مجذوب خود میکند. بستهبندی، حمل و طریقه مصرف ساده و راحت آن، محبوبیت آنها دوچندان کرده. دیگر نگران تغذیه فرزندان خود در مدارس نیستیم؛ چون چیپس میوه، هم مقوی است و هم خوشمزه.
میوههای خشک بسیار متنوع هستند و ماندگاری طولانی دارند. میتوان از آنها حتی زمانی که معادلهای تازه آنها خارج از دسترس است استفاده کرد. ماندگاری طولانی و ارزش غذایی بالا، آنها را به خوراکی محبوبی در میان والدین و علاقهمندان به تناسب اندام تبدیل کرده است که میخواهند تنقلات باکیفیتی را در هر کجا که میروند با خود ببرند. با این حال، دانستن نحوه نگهداری صحیح میوههای خشک پس از باز شدن بستهبندی بسیار مهم است.
هر چیز قیمتی و ارزشمند راه نگهداری مخصوص به خود را دارد. چیپس میوه هم دارای روشهای خاص نگهداری است. البته نگران نشوید؛ شیوه محافظت از این خوراکی مفید، ساده و راحت است.
این را هم بدانید که میوههای خشک بیشتر از میوههای تازه ماندگاری دارند؛ زیرا فرایند خشک کردن بیشتر آب آنها را از بین میبرد. باکتریها و سایر میکروارگانیسمها برای رشد به آب نیاز دارند و بدون آب نمیتوانند تکثیر شوند و میوه را خراب کنند.
آیا میوههای خشک مواد مغذی خود را از دست میدهند؟
چیپس میوه روشی مطمئن برای ذخیره یک محصول پر از ویتامین برای چندین ماه است. اما سؤالی که برای افراد زیادی مطرح میشود این است که آیا طی خشک کردن میوه، بلایی بر سر ویتامینها و مواد مغذی آن میآید؟ پاسخ اینکه فرایند کمآبی ممکن است باعث شود میوهها برخی از مواد مغذی خود را از دست بدهند. ویتامینهای A، B و C معمولاً بیشترین تأثیر را میپذیرند و برخی از مواد معدنی نیز تحت تأثیر قرار میگیرند. با این حال، در بیشتر موارد، میوههای خشک اکثر مواد مغذی خود را حفظ میکنند. آنها همچنین تمام محتوای فیبر خود را حفظ میکنند که آنها را برای هضم بسیار مفید میکند.
سه عامل حیاتی برای نگهداری چیپس میوه
1. دما: دمای نزدیک به صفر، دمای مناسبی است.
2. تاریکی: میوههای خشک را در جایی تاریک قرار دهید تا از نفوذ نور به داخل ظرف جلوگیری شود.
3. محیط خشک: هرچه محیط نگهداری چیپس میوه، تاریکتر و خشکتر باشد، طول عمر این محصول خوشمزه، طولانیتر خواهد بود.
بهترین مکان
با توضیحات بالا روشن میشود که بهترین مکان در هر خانهای برای نگهداری از چیپس میوه، یخچال است.
نکاتی برای نگهداری در یخچال
1. یخچال و مکانهای تاریک برای نگهداری از میوههای خشک مناسب هستند، اما شاید نتوانند بهخوبی از آنها در برابر هوای آزاد و اکسیژن محفاظت کنند. بنابراین میوههای خشک را حتی اگر در یخچال میگذارید، در ظروف دربسته قرار دهید تا تماس آنها با اکسیژن محدود شود و تازه و ترد باقی بمانند.
2. نهایت زمان نگهداری چیپس میوه ارگانیک، شش ماه تا یک سال است. آنهایی که ادعا میکنند چیپس میوه تولیدیشان زمان زیادتری دوام میآورد، مواد افزودنی به کار بردهاند.
از آنجا که هر چیزی تازهاش خوب است، چیپس میوه را ـ با وجود ماندگاری بالا ـ در کمترین زمان ممکن مصرف نمایید.
3. چیپس میوه بازشده اگر در شرایط مناسب نگهداری شود، 5 تا 7 روز دوام میآورد. علائم فاسد شدن هم عبارت است از: سفت شدن و تغییر بو و مزه.
4. پس از استفاده از میوه خشک بهسرعت درِ ظرف را ببندید؛ زیرا میوه خشک نباید در معرض هوا قرار گیرد؛ چراکه موجب کاهش کیفیت میوه خشک میشود.
5. توصیه میکنیم کیسههای بازشده میوههای خشک را، حتی زمانی که بهدرستی بسته شدهاند، در یخچال قرار دهید.
اگر چیپس میوه را در خانه درست میکنید، بدانید که …
این فراورده خوراکی بهراحتی آلوده میشود و میتواند مکانی برای حشرات موذی و باکتریها باشد. همچنین میوههای خشک تازه ممکن است باعث تعریق و ایجاد رطوبت شوند. پس میوههای خشکشده را برای مدتی در ظرفهای باز قرار دهید تا رطوبتشان تبخیر شود. برای جلوگیری از ورود حشرات روی آنها را با پارچههای توری پوشانید.
استفاده از ظروف شیشهای به شما این امکان را میدهد که تجمع رطوبت را مشاهده کنید و بتوانید بهموقع جلوی مرطوب شدن آنها را بگیرید.
حواستان به این هم باشد که اگر میوهها بهخوبی خشک نشوند، همان رطوبت اندک هم باعث میشود پس از مدتی کپک بزنند. پس میوهها را خوب خشک کنید.
مطالعه مطالب بالا مشخص میکند که کلید افزایش ماندگاری چیپس میوه، نگهداری آن در ظرف دربسته است. پس از باز کردن بستهبندی، قرار دادن کیسه میوه خشک در یخچال یا فریزر، ماندگاری آن را بهشدت افزایش میدهد.
و در آخر برای خرید میوه خشک به سایت قیصی مراجعه کنید؛ جایی که تلاش شده که هر محصول میوه خشکی، در برابر زمان مقاومت کند و ماندگاری طولانی داشته باشد.