7 راهکار طلایی جهت ایندکس سریع مطالب در گوگل
- شناسه خبر: 5718
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۴ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۰۰
- نویسنده: هاوین

یکی از مشکلاتی که در چند ماه اخیر بسیاری از وبسایتها به نحوی با آن مواجه شدند ایندکس نشدن مطالب و صفحات سایتشان بوده است. ایندکس شدن مطالب و صفحات سایت از مهمترین مراحل سئو سایت است. ایندکس سریع صفحات سایت موجب میشود که مطالب و محتواهای سایت شما در نتایج موتورهای جستجو قرار بگیرد. با ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با 7 راهکار عالی جهت ایندکس سریع مطالب آشنا شویم.
ایندکس شدن چیست؟
ایندکس (Index) به معنی فهرستبندی و ثبت اطلاعات در موتورهای جستجو است. هنگامی که مطالب و صفحات سایت شما در موتورهای جستجو از جمله گوگل ایندکس میشود، در واقع در نتایج جستوجو نیز ظاهر میشوند. فهرستبندی محتوای سایت شما در گوگل بر اساس الگوریتمهای سیستمی تعیین میشود. این الگوریتمها میزان تقاضای کاربران و کیفیت محتوا را در نظر میگیرند.
اگر گوگل مطالب و صفحات یک وبسایت را ایندکس نکند، میتوان گفت که آن وبسایت تقریباً نامرئی است و در هیچ عبارت جستجویی نشان داده نمیشود، و همچنین هیچ ترافیک ارگانیکی دریافت نمیکند.
گوگل صفحات وب را با خزیدن (crawling) کشف میکند و سپس آن صفحات را فهرستبندی میکند. این کار با استفاده از Googlebot انجام میشود.
Googlebot یا ربات گوگل در واقع یکی از برنامههای توسعهیافته گوگل است که به منظور کاوش در تمام صفحات وب به کار میرود. از رباتهای گوگل با نامهایی همچون خزنده یا اسپایدر نیز یاد میشود.
موتورهای جستجو چگونه کار میکنند؟
برای این که در نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل ظاهر شوید، باید محتوا و صفحات سایت شما برای موتورهای جستجو قابل رویت و شناسایی باشند. در صورتی که موتورهای جستجو قادر به شناسایی و مشاهده سایت شما نباشند نمیتواند محتوا و صفحات شما را در نتایج SERP نمایش دهند.
بهطورکلی موتورهای جستجو سه بخش اصلی دارند.
crawling: فرایند جستجو لینکها در سراسر وب برای کشف محتوای جدید.
Indexing: فرایند ذخیره هر صفحه وب در یک پایگاه داده وسیع. درواقع رباتهای گوگل بعد از یافتن محتوا جدید آن را در پایگاه داده خود فهرستبندی یا نمایهسازی میکنند.
Rank: در مرحله بعد این محتوا متناسب باکیفیت و ارزشی که در رفع نیاز کاربران دارد در نتایج گوگل رتبهبندی میشود.
با استفاده از این سه اقدام، موتورهای جستجو محتواها و صفحات تازه منتشر شده از یک وبسایت را کشف میکنند، سپس تمامی آنها را در پایگاه داده خود ذخیره و در نهایت بر اساس الگوریتمهای ویژه رتبهبندی میکنند. در ویدئو زیر به طور دقیق با نحوه کار موتور های جستجو آشنا خواهیم شد.
نکات مهمی که قبل از ایندکس سریع صفحات باید به آن توجه کنیم.
قبل از اینکه به بررسی و معرفی راهکارهای ایندکس سریع محتوا و مطالب سایت بپردازیم بهتر است ابتدا با عواملی که ممکن است موجب جلوگیری از ایندکس صفحات سایت شود آشنا شویم و در صورت نیاز نسبت رفع آنها اقدام کنیم.
محدود نکردن دسترسی رباتهای گوگل
خب اولین نکتهای که باید به آن توجه کنیم این است که دسترسی سایت خود به رباتهای گوگل را محدود نکرده باشیم چرا که اگر دسترسی رباتهای گوگل به سایت مسدود شده باشد امکان خزش و ایندکس مطالب سایت برای رباتهای گوگل فراهم نخواهد بود. برای برسی اینکه آیا دسترسی رباتهای گوگل به سایت محدود نیست به دو طریق میتوان عمل کرد.
اولین راه این است که ابتدا به تنظیمات سایت و سپس بخش خواندن رفته و مطمئن شویم که تیک گزینه نمایش به موتورهای جستجو غیر فعال است.
عدم وجود تگ noindex در صفحات
استفاده از تگ نو ایندکس یکی از راهکارهای جلوگیری از ایندکس صفحاتی است که قصد نداریم به گوگل معرفی کنیم. گاهی اوقات ممکن است به اشتباه در برخی از صفحات سایت از این تگ استفاده کرده باشیم و همین تگ موجب ایندکس نشدن صفحات شده باشد.
برای اینکه مطمئن شوید که از این تگ در صفحهای که قصد ایندکس آن را دارید استفاده نشده است کافی است که سورس صفحه هدف را بررسی کنید و از عدم وجود این تگ که به صورت زیر است مطمئن شوید.
<meta name="robots" content="noindex,follow"/>
برای مشاهده سورس صفحه کافی است که از کلیدهای ترکیبی Ctrl + U استفاده کنید و واژه noindex را جستجو کنید.
بررسی فایل .htaccess
سومین دلیلی که ممکن است موجب عدم ایندکس مطالب سایت شود وجود کدهای دستوری مسدودکننده دسترسی رباتهای گوگل باشد. در برخی مواقع ممکن است به دلیل بلاک کردن آیپی یک کشور خاص دسترسی به رباتهای گوگل را برای سایت خود هم محدود کرده باشید. در این مواقع میبایست فایل .htaccess بررسی کنید.
پنالتی شدن سایت
از موارد دیگری که ممکن است باعث شود سایت شما در نتایج موتورهای جستجو نباشد پنالتی شدن سایت است. گاهی اوقات به دلیل استفاده از تکنیکهای سئو کلاه سیاه ممکن است سایت شما پنالتی شده باشد. در سالهای اخیر گوگل همواره تلاش کرده که کیفیت نتایج جستجو را تصحیح کند و در همین راستا سایتهایی را که از تکنیکها و روشهای غیرطبیعی برای کسب رتبه استفاده کردهاند را حذف میکند. برای همین از پنالتی نبودن سایت خود مطمئن شوید.
پیشنهاد می کنم مقاله راهنمای خرید هاست خوب را حتما بخوانید.
چگونه بررسی کنیم که محتوا سایت ما در گوگل ایندکس شده است یا خیر؟
یکی از بهترین روشها برای اینکه متوجه شویم که صفحات و محتوای سایت ما در گوگل ایندکس شده است یا نه این است که آدرس صفحه یا url مدنظر خود را کپی میکنیم سپس وارد سایت google.com میشویم و عبارت site: url را تایپ و جستجو میکنیم.
اگر آدرس صفحه ما در نتایج جستجو ظاهر شد متوجه میشویم که صفحه در گوگل ایندکس شده است و اگر صفحه مدنظر ما در نتایج گوگل نمایش داده نشد به این معنی است که صفحه هنوز ایندکس نشده است.
10 راهکار طلایی جهت افزایش سرعت ایندکس مطالب
راهکار های افزایش سرعت ایندکس مطالب سایت به شرح ذیل است:
1- ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل
ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل (google search console) یکی از اقدامات اولیه در سئو سایت است. گوگل سرچ کنسول یکی از سرویسهای حرفهای و رایگان گوگل است که به منظور بررسی وبسایت، کنترل، حل مشکلات احتمالی، ایندکس مطالب و … است که توسط وب مستران و مدیران وبسایتها استفاده میشود.
شما با ثبت سایت خود در سرچ کنسول به یکی از بهترین ابزارهای تحلیل و بررسی سئو سایت خود دسترسی پیدا میکنید و این امکان را فراهم میکنید تا گوگل اقدام به جمعآوری اطلاعات مربوط به سایت شما کند. این اطلاعات شامل مواردی از قبیل ایندکس شدن سایت، ورودیهای سایت، مشکلات و خطاهای سایت و … باشد.
2- ساخت نقشه سایت sitemap
ساخت نقشه سایت (sitemap.xml) یکی از راهکارهای ویژه جهت افزایش سرعت ایندکس صفحات سایت است. درواقع میتوان گفت که سایت مپ فایلی است که تمامی صفحات موجود در یک سایت را با فرمت XML لیست میکند، بنابراین موتورهای جستجو از قبیل Google به کمک این فایل به راحتی خواهند توانست محتوای سایت شما را شناسایی و ایندکس کنند.
3- ایندکس دستی صفحات در گوگل
ایندکس دستی مطالب و صفحات سایت در گوگل نیز یکی از روشها و راهکارهای ایندکس سریع است که به کمک یکی از ابزارهای سرچ کنسول به نام URL Inspection انجام میشود. برای انجام این کار ابتدا وارد پیشخوان یا صفحه مدیریت سرچ کنسول سایت خود شوید سپس آدرس یا url صفحهای که قصد ایندکس آن را دارید در کادر جستجویی که در بالای صفحه مشابه تصویر زیر وجود دارد وارد کرده و با فشردن کلید Enter منتظر ثبت درخواست ایندکس شوید. در مرحله بعد با کلیک بر روی گزینه Request indexing در خواست ایندکس صفحه درخواستی شما به گوگل ارسال خواهد شد.
4- بررسی فایل robots.txt
از راهکارهای دیگری که برای افزایش سرعت ایندکس می توان پیشنهاد داد بررسی فایل robots.txt است. ممکن است داخل این فایل کدهای بلاک کننده موتورهای جستجو وجود داشته باشد که اجازه خزیدن به رباتهای گوگل را نمی دهند. برای رفع این مشکل آدرس yourdomain.com/robots.txt را در مورورگر خود تایپ کنید و به دنبال یکی از دو قطعه کد زیر بگردید.
هر دوی این کدها از خزیدن Googlebot ها در سایت شما جلوگیری میکنند. برای رفع این مشکل بهتر است که آنها را حذف کنید.
5- لینکسازی داخلی
لینکسازی داخلی یکی از فاکتورهای بسیار مهم در سئو داخلی on page seo وبسایت است که تأثیر بالایی در بهبود رتبه کلمات، افزایش قدرت صفحات، رفع کنیبالیزیشن، ایندکس سریع مطالب و … دارد. وقتی صفحه یا محتوای جدیدی داخل سایت خود منتشر میکنید، باید منتظر شوید تا این صفحه توسط گوگل ایندکس و در نتایج ظاهر شود.
رباتهای گوگل به طور پیوسته در صفحات وب جستجو و خزش میکنند و مطالب و صفحات مختلف را ایندکس و متناسب باکیفیت و ارزشی که در رفع نیاز کاران دارند رتبهبندی میکنند یکی از سادهترین و بهتری روشها جهت نشاندادن و معرفی صفحات جدید سایت به رباتهای گوگل، این است که آن را در صفحات دیگر سایت که قبلاً ایندکس شدهاند لینک کنید. در واقع با این کار از لینک داخلی برای ایندکس سریع صفحه جدید استفاده میشود
6- لینکسازی خارجی
لینکسازی خارجی یکی از قدرتمندترین روشها جهت ارتقا سئو سایت، کسب رتبه بهتر و ایندکس سریع مطالب است. با لینکسازی خارجی یا ساخت بک لینک برای سایت یا یک صفحه خاص میتوان آن را به عنوان یک صفحه مهم برای گوگل جلوه داد. گوگل با استفاده از لینکهای خارجی یا بک لینکهای ساخته شده برای یک صفحه به میزان اهمیت آن پی میبرد.
بسیاری از افراد بعد از انتشار محتوا یا ساخت صفحه جدید در سایت خود از شیوههای مختلف لینکسازی خارجی مانند خرید بک لینک، انتشار محتوا در شبکههای اجتماعی یا سوشیال سیگنال، ساخت شبکه وبلاگی و … جهت ایندکس سریع استفاده میکنند. در واقع میتوان گفت که لینکسازی خارجی در کنار تمام مزایایی که در ارتقا سئو سایت دارد به عنوان یک ایندکسر قدرتمند برای سایت عمل میکند.
چند ماه پیش در یکی از وبسایتها با مشکل عدم ایندکس صفحات مواجه شده بودیم برای همین اقدام به ساخت بک لینکهای باکیفیت در وبسایتهایی مانند ویرگول و مدیوم برای صفحات هدف کردیم بعد از گذشت دو الی سه روز صفحاتی که ایندکس نمیشدند ایندکس شدند و رتبههای خوبی در نتایج گوگل گرفتند.
7- انتشار منظم محتوا
یکی از مواردی که بسیاری از کاربران به آن توجه نمیکنند انتشار منظم محتوا و آپدیت محتواهای قبلی است. شما هنگامی که طبق زمانبندی مشخص داخل سایت خود محتوا منتشر میکنید و محتواهای قبلی خود را نیز مرتب آپدیت میکنید در واقع این سیگنال را به گوگل میدهید که یک سایت فعال دارید بر همین اساس سرعت ایندکس صفحات شما نیز بیشتر میشود.
اگر برنامه و استراتژی محتوایی سایت شما به این صورت است که مثلاً روزانه یک محتوا یا هفتهای دو محتوا داخل سایت منتشر کنید پیشنهاد میکنم این محتواها را طبق زمانبندی مشخص داخل سایت منتشر کنید برای مثال هر روز ساعت 8 شب یا 9 صبح محتوا را داخل سایت منتشر کنید این کار باعث افزایش سرعت ایندکس سایت شما خواهد شد.
همچنین آپدیت محتواهای قدیمی که مدت زمان زیادی است که از انتشار آنها میگذرد و هنوز آپدیت نشدهاند نیز یکی از اقدامات بسیار مثبت در روند افزایش سرعت ایندکس صفحات سایت است.
سخن آخر:
خب دوستان به انتهای این مقاله رسیدیم. در این مقاله ابتدا فهمیدیم که ایندکس چیست و چه مفهومی دارد و همچنین با نحوه کار موتورهای جستجو آشنا شدیم سپس به بررسی دلایل ایندکس نشدن سایت پرداختیم و در انتها با بهترین راهکارهای ایندکس سریع مطالب و صفحات سایت آشنا شدیم. البته باید بگیم که این مقاله هنوز کار داره و قرار چند تا راهکار ویژه هم بهش اضافه کنیم اما چون هنوز تو مرحله تست هستند ازشون چیزی نگفتیم. در آخر اگه سوال یا نظری در مورد این مطلب دارین تو قسمت نظرات میتونین با ما در میان بزارین.
منابع:
- تجربه شخصی
- ahref
سلام ممنونم از ارائه این مطلب ارزشمند. یک چند تا سوال در مورد رفع مشکل ایندکس داشتم که خوشبختانه رفع شد. امکانش هست که برای همکاری بیشتر در مورد سئو سایت باشما بیشتر در ارتباط باشیم ممنونم میشم جواب بدین.
سلام دوست عزیز. خوشحالم که مفید واقع شد. بله میتونین از طریق واتس آپ بهم پیام بدین.
آقای میدان ببخشید راهکار هایی که برای افزایش سرعت ایندکس تو مقاله گفتین رو اجرا کردم منتهی هنوز مشکل ایندکس دارم… تو رو خدا اگه راهکاری هست بگین… الان چند ماهه که مقاله ها و محصولات سایتم ایندکس نمیشن هر کاری میکنم ایندکس نمیشن
سلام وقت بخیر. آدرس سایتتون رو برام بفرستین تا بررسی و مشکلش ایندکس سایت رو حل کنم. تو آپدیت مقاله قراره یکسری راهکار های افزایش سرعت ایندکس رو معرفی کنیم که خیلی میتونه مفید باشه.
بسیار عالی ممنونم از شما. یه سوال آیا ساختن ایندکسر میتونه باعث افزایش سرعت ایندکس بشه؟ چون دیدم که چند نفر از دوستان این کار کردن و برخی اساتید سئو در این مورد صحبت کردن و گفتن که چجور با ساخت ایندکسر مشکل عدم ایندکس مطالب سایت رو میشه رفع کرد.
بسیار عالی ممنون.
برای رفع مشکل ایندکس گفتین که فایل robots.txt رو بررسی کنیم من نگاه کردم تو این فایل کد دومی بود اما جلوش چند تا کد دیگه هم بود. الان من این کد رو حذف کنم؟
سلام. اگه روبه روی کد خالی بود حذف کنید. اگه خالی نبود یا به صورت زیر بود حذف نکنید
Disallow: /wp-admin
آقا سایت من ایندکس نمیشه… هر کاری هم که گفتین انجام دادم…. قبلا اینطور نبود اما الان چند تا از مقالات سایتم بیشتر از بک ماهه که ایندکس نشده راهکار دیگه ای برای افزایش سرعت ایندکس هست که معرفی کنین؟.
سلام بله داریم رو چند تا راهکار ویژه برای افزایش سرعت ایندکس سایت کار می کنیم که تا آخر این ماه معرفی میکنیم.
آقا من سرعت ایندکس سایتم به مشکل خوره هر کاری رو برای افزایش سرعت ایندکس انجام دادم اما همچنان مشکل برقراره… لطفا کمک کنید.
سلام. درصورتی که رهکارهایی که تو مطلب گفته شده رو انجام دادین و مشکل هنوز برقراره از طریق واتس آپ بهم پیام بدین تا بررسی کنم یا منتظر بمونین تا مقاله رو آپدین کنیم و چند تا راهکار ویژه که داریم برای افزایش سرعت ایندکس سایت تست میکنم رو معرفی کنیم.
ممنون از مطلب خوبتون راهکار هایی که برای افزایش سرعت ایندکس گفتید بسیار خوب بودند
سلام خواهش میکنم خوشحالم که مفید واقع شد.
بسیار عالی.
آقا من مشکل ایندکس داشتم و سرعت ایندکس مطالبم خیلی پایین بود کاری کردم این بود که فایل robots.txt رو نگاه کردم و کد اولی که گذاسته بودین تو این فایل بود که حذفش کردم و مورد دوم هم که تو افزایش سرعت ایندکس سایتم تاثیر گذار بود انتشار منظم محتوا بود.
ممنون از نظرتون
خیلی خوشحالم که براتون مفید واقع شد. درواقع با چند تا راهکار ساده میشه سرعت ایندکس مطالب رو افزایش داد.